Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο πέμπτο CEO Summit που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Το θέμα αυτής της συνάντησης κορυφής προσανατολίζεται στην προσπάθειά μας για αυτά που πρέπει να γίνουν, όχι μόνον γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, αλλά και γιατί η εποχή της «αφειδούς δαπάνης», που έχει πια περάσει, έχει δημιουργήσει χαρακτήρες και συνήθειες απόδρασης από την πραγματικότητα.

"Doing more with on less, the dividend of trust" είναι μία πρόταση επιτυχίας, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης και ύφεσης. Η συνταγή της Ευρώπης για την ανανέωση της Ελλάδας, στοχεύει στο να επικεντρωθεί και να καταβάλει η κυβέρνηση κάθε προσπάθεια σε τρία πράγματα: στην αποτελεσματικότητα δημοσίου τομέα, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη βέλτιστη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Η έγκαιρη επίτευξη των στόχων αυτών βασίζεται κυρίως στην εμπιστοσύνη, με λίγα λόγια, στο ότι όλες οι δυνάμεις του τόπου θα συνεργασθούν στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Σήμερα, η πρώτιστη ευθύνη μας ως CEOs των επιχειρήσεων στην Ελληνική αγορά, είναι να ενεργοποιήσουμε την ανάπτυξη. Ο ρόλος και στόχος μας ως ηγέτες είναι η βέλτιστη αξιοποίηση όλων των πόρων που έχουμε στις επιχειρήσεις μας: ποιότητα, καινοτομία, κατανόηση, ακεραιότητα, κοινωνική ευθύνη. Η ευθεία οδός για την επιτυχία περνάει μόνο από την εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στους εργαζόμενούς μας, εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις συναγωνιστές μας, εμπιστοσύνη στην επίτευξη συνεργασιών με τρίτους. Η εμπιστοσύνη έχει ως προϋπόθεση ότι προτεραιότητα μας πλέον δεν είναι μόνο ο εαυτός μας, αλλά η υποστήριξη της προόδου του συνόλου. Η ανάπτυξη της επιχείρησής μας, δημιουργεί πρότυπο για ανάπτυξη σε άλλες επιχειρήσεις, θέτει την βάση για την ανάπτυξη του τόπου. Οι καιροί δεν μας επιτρέπουν την αφέλεια να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει για να αντιδράσουμε. Περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε στο CEO Summit 2011.

Κρις Αμιράλης
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής