Geopolitics: Could Greece emerge as a business hub?

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 χρόνων, το CEO Summit έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά συνέδρια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ως ετήσιο σημείο συνάντησης των ελληνικών επιχειρήσεων, της πολιτικής και του ακαδημαϊκού κόσμου στην Ελλάδα. Το CEO Summit, συνεχίζει την παράδοση, στην δημιουργία ουσιαστικού περιεχομένου για περαιτέρω σκέψη, καθώς στην ενίσχυση της επαγγελματικής δικτύωσης. Φέτος, στόχος μας είναι να προαχθεί η συζήτηση γύρω από την επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην οικονομία της χώρας, σε σχέση με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Εν συντομία, με την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, η οποία οδήγησε στην υπογραφή του 3ου Μνημονίου Συνεργασίας, επαναβεβαιώθηκε η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, που είναι ταυτόχρονα μέλος της Ευρωζώνης και του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε Περισσότερα

Δικτυωθείτε με τα ηγετικά στελέχη της αγοράς

Για ένατη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται η κορυφαία διαχρονικά για το σύνολο της ΕΕΔΕ εκδήλωση CEO SUMMIT. Η εν λόγω εκδήλωση συγκεντρώνει παραδοσιακά τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου ανεξαρτήτως κλάδου.

Σκοπός άλλωστε του CEO SUMMIT είναι η ύπαρξη σημαντικής επαφής με τις ελληνικές επιχειρήσεις σε μία προσπάθεια δημιουργίας πλαισίου πληροφόρησης, γνώσης και επικοινωνίας.

Το CEO SUMMIT απευθύνεται σε ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων όπως CEOs, Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές τμημάτων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο δίνονται πρακτικές λύσεις και διέξοδοι σε θέματα που αφορούν στη δυναμική της επιχειρηματικότητας, τις αλλαγές στους τρόπους προώθησης, το ρόλο και τη σημασία εκσυγχρονισμού του επιχειρησιακού και κρατικού περιβάλλοντος, την αξία της συνεργασίας, επικοινωνίας και καινοτομίας και τη σημασία της επένδυσης σε ηθικές αρχές και αξίες.

CEO Summit 2015: Ξεχωριστοί Ομιλητές Αποκαλύπτουν...

Στέλιος Ράμφος

Στέλιος Ράμφος

Συγγραφέας-Φιλόσοφος

Ο Στέλιος Ράμφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και από το 1965 Φιλοσοφία στο Παρίσι, άπου και δίδαξε (Βενσὲν 1969-1974). Επέστρεψε και εγκαταστάθηκε οριστικά στην Ελλάδα το 1974. Ἡ εργασία του επικεντρώνεται στην ερμηνευτική του ελληνισμό με ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση των πνευματικών χαρακτηριστικών που κληροδότησε το Βυζάντιο στη Νεώτερη Ελλάδα, ἡ άγνοια των όποιων εμποδίζει την αυτοσυνειδησία μας. Ερευνά κυρίως συνέπειες ποὺ είχε ἡ ματαίωση της βυζαντινής Αναγεννήσεως για τη διάπλαση του νεοελληνικού ψυχισμού, ο οποίος παραμένει έκτακτο ελλειμματικός και αστάθμητος, έρμαιο των συγκυριών της ιστορικότητες. Στην Αθήνα δίδαξε κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων, στο Ίδρυμα Γουλανδρή-Χόρν, ενώ τώρα διδάσκει στο Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζη

Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Καθηγητής Ι. Θ. Μάζης είναι διπλωματούχος Α&Τ Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στην Μέση Ανατολή και την Τουρκία, (Doctorat d’Etat in Geography), στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύεται στην Γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, εισήγαγε στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, τη γεωγραφική αναλυτική μέθοδο της Συστημικής Γεωπολιτικής και την θεωρητική γεωπολιτική προσέγγιση του Ισλαμιστικού Κινήματος.

Επίσης, είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων. Τέλος, υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Irit Ben-Abba

Irit Ben-Abba

Ambassador of Israel, The Embassy of the state of Israel in Athens

Η κ. Irit Ben-Abba, έχει αναλάβει διάφορες σημαντικές θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ (1983-2000) φτάνοντας ως την θέση της Διευθύντριας, Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας.

Έχει διατελέσει Πληρεξούσια Πρέσβης του Κράτους του Ισραήλ στην Δημοκρατία των Φιλιππίνων (2000-2003) και στην Δημοκρατία της Αλβανίας, στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την ΠΓΔΜ (2004-2006). To 2014 αναλαμβάνει Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελληνική Δημοκρατία, όπου παραμένει έως σήμερα. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Αριστείας από τον Γ.Γ. του Υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ (1993) και με το Βραβείο της Καλύτερης Πρέσβεως από τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων (Order of Sikatura). Τέλος, μιλάει Εβραϊκά, Αγγλικά, Ιταλικά και Κινέζικα.

Riccardo Canevari

Riccardo Canevari

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Novartis Hellas

O Riccardo Canevari διαθέτει 18ετή επαγγελματική εμπειρία στους τομείς της υγείας και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Πριν τη θητεία του στην Novartis, κατείχε θέσεις πωλήσεων και marketing στις εταιρίες Rottapharm, Menarini, Johnson & Johnson Ιταλίας. Στον όμιλο Novartis βρίσκεται για περισσότερα από 12 χρόνια και , εκτός από την Ιταλία, έχει αναλάβει διεθνείς ρόλους αυξημένης ευθύνης στις ΗΠΑ, στη Σλοβενία και στην Ελλάδα. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ελλάδα το 2013, ο κ. Canevari υπήρξε επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου της Novartis στη ΝΑ Ευρώπη, με ευθύνη για τις ακόλουθες χώρες: Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, FYROM, Κόσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία, Μάλτα και Κύπρο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας & Φαρμακευτικής Τεχνολογίας από το πανεπιστήμιο της Pavia. Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.

08.12.2015 ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Συνδιοργανωτές

ΣΕΒ ΙΟΒΕ Λέσχη Επιχερηματικότητας ΣΕΤΕ

Χορηγοί

chivas 3Ε Edenred Eurobank Manifest Manpowergroup Pharmathen

Χορηγοί Επικοινωνίας

Αγορά Real Realfm adbusiness bussias CSR:HR European Business Review Μάχη των χαρτών

Οικονομική Retail Manager

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας

Advertising.gr Business file Businessnews.gr Csrnews.gr Ecozen Real.gr Σοφοκλεουςin

Τηλεοπτικός Χορηγός

Sbc