Συντονιστής: Αθανάσιος Έλλις

Διπλωματικός ανταποκριτής, Αρθρογράφος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Συντονιστής: Αθανάσιος Έλλις

Διπλωματικός ανταποκριτής, Αρθρογράφος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Έλλις είναι διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή. Στη διάρκεια των τελευταίων είκοσι ετών έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα από την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Τόκιο, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Αγκυρα και το Κάιρο.
Εχει πάρει συνεντεύξεις από κορυφαίες προσωπικότητες, μεταξύ άλλων από τον Τζο Μπάιντεν, τον Ταγίπ Ερντογάν, τον Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον Αχμέτ Νταβούτογλου, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον Νικολά Σαρκοζί, τον Τζο Στίγκλιτς, κ.ά.
Εχει επανειλλημένα εμφανισθεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για να σχολιάσει θέματα που αφορούν την Ελλάδα: αποτελέσματα εκλογών, την οικονομική κρίση, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, κ.ά.
Εχει Bachelor’s στα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες από το Boston University, Master’s στις Διεθνείς Σχέσεις από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Ομιλίες από Ομιλητή: Συντονιστής: Αθανάσιος Έλλις