Ανδρέας Αθανασόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe

Ανδρέας Αθανασόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe

Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη Dixons South-East Europe τον Ιούλιο του 2013, προερχόμενος από τον Τραπεζικό τομέα. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, από το 2013 έως και το 2016, η εταιρεία κατάφερε να περάσει σε πλήρη κερδοφορία, να διευρύνει τα μερίδιά της σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά, καθώς και να ηγηθεί ενός πλαισίου ανασχεδιασμού και επενδύσεων σε όλες τις βασικές λειτουργίες της. Για το οικονομικό έτος Μάιος 2015 – Απρίλιος 2016, η εταιρεία θα κλείσει με τα υψηλότερα αποτελέσματα κερδοφορίας στον κλάδο της. Παράλληλα, έχει συμμετοχή σε πολλά έργα του Ομίλου, ο οποίος υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα συγχώνευσης μεταξύ της Dixons και της Carphone.

Ο κ. Αθανασόπουλος κατείχε από το 2008 έως και το 2013 τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Είχε την ευθύνη για τη διαχείριση της ρευστότητας του Ομίλου σε επίπεδο ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων ενώ παράλληλα τη διαχείριση του προβληματικού χαρτοφυλακίου δανείων ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, είχε την ευθύνη πολλών μεγάλων έργων της τράπεζας, όπως η εμπέδωση πρακτικών CRM σε όλο το δίκτυο καταστημάτων, αλλά και η εκπροσώπηση της τράπεζας στους ελέγχους ποιότητας χαρτοφυλακίου του ελεγκτικού οίκου ”BlackRock”.

Έχει εργαστεί ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στο χώρο της λιανικής τραπεζικής και του Μάρκετινγκ για 15 χρόνια, έχοντας υπό την εποπτεία του πολύ μεγάλες ομάδες και έργα σε διάφορες αγορές της Ευρώπης. Επιπλέον, έχει θητεύσει ως Ανώτερος Λέκτορας στο Warwick Business School της Αγγλίας για 5 χρόνια και είναι επισκέπτης καθηγητής και μέλος του Advisory Board του Nottingham Business School.

Ο κ. Αθανασόπουλος έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Statistics and Operational Research από το Πανεπιστήμιο του Essex και τίτλο PhD in Operational Research από το Warwick Business School.

Ομιλίες από Ομιλητή: Ανδρέας Αθανασόπουλος