Γιώργος Βελέντζας

Διευθύνων Σύμβουλος Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε

Γιώργος Βελέντζας

Διευθύνων Σύμβουλος Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Τίρναβο Λαρίσης. Είναι παντρεμένος με την Οικονομολόγο Ευαγγελία Βελέντζα και έχει ένα γιο, τον Παντελή. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ανώτατο στέλεχος πολλών επιχειρήσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, της ΕΑΣΕ και της ΕΕΔΕ. Έχει συγγράψει μελέτη για τη Διοικητική Λογιστική και το Management στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Εργάζεται στην Εταιρεία «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε.» όπου διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.. Από το 2013, μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Dufry A.G., κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την εξάπλωση, την ιδιωτικοποίηση και την ισχυροποίησή της.
Διοικεί τα «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών» και κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη θυγατρική εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ», η οποία συστήθηκε το 2001 και δραστηριοποιείται κυρίως στον εφοδιασμό πλοίων και αναλαμβάνει συνεχώς δραστηριότητες σε τομείς που δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί η μητρική εταιρεία.
Υποστηρίζει την ανάπτυξη ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Την τελευταία τριετία (2014 – 2016) η εταιρεία επένδυσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ σε νέους χώρους ή επεκτείνοντας ήδη υπάρχοντες και απασχολεί περίπου 2.000 άτομα.

Ομιλίες από Ομιλητή: Γιώργος Βελέντζας